Blog

10 fontos betartandó szabály a Macska Múzeumban

2023. január 12.

A Macska Múzeum egy olyan különleges hely Budapesten, ahol macskás festmény- és porcelánkiállítást nézhetsz meg, ráadásul ajándékbolt és interaktív játékok várnak rád. Mindemellett különleges cicák társaságában pihenheted ki magad.

Ez egy olyan hely, ami a látogatók és az állatok számára egyaránt jótékony, mindenki számára lehetővé teszi, hogy kizökkenjen a mindennapok nyüzsgéséből, és élvezze a doromboló kisállatok társaságát.

Éppen ezért hoztunk meg 10 fontos szabályt, amit be kell tartani a Macska Múzeumban, hogy a vendégek és a cicák számára is tökéletes helyet biztosítsunk.

10 fontos szabály, amit be kell tartanunk a Macska Múzeumban

A macskák simogatása és dorombolásának hallgatása bizonyítottan stresszoldó hatású. Ráadásul igyekszünk kialakítani egy kávézókhoz képest csendes és nem túl zsúfolt helyet.

Éppen ezért alkottunk meg néhány előírást, hogy ezt a különleges hangulatot megőrizhessük.

Minden szabály célja, hogy mindenki – cicák és emberek egyaránt – jól érezzék magukat.

Fontos szabályok a Cat Museum Budapest-ben 

  • Nem szabad rohangálni – a túl hirtelen megmozdulások és a szaladgálás megijeszti a cicákat, akik erre hajlamosak elbújni zárt pihenőhelyeikre. Kérünk titeket, ha kisgyerekkel érkeztek, mindenképpen figyeljetek arra, hogy ez ne forduljon elő.
  • Nem szabad hangoskodni – a túl nagy zajok zavarják a cicákat, ráadásul minden vendég azért érkezik, hogy nyugodt környezetet találjon.
  • A ’toporzékolás’ és ugrálás sem megengedett – amikor megnyitottunk, meghoztunk egy fontos szabályt a cicák érdekében: belépésnél 6 év a korhatár. Sokszor a gyermekek fegyelmezése 6 év felett is nehéz, ezért viszont mi nem vállalhatjuk a felelősséget. Kérünk, hogy kisgyerekkel akkor gyere a Macska Múzeumba, ha ezek az esetek biztosan elkerülhetőek.
  • Ne pazaroljunk – számunkra nagyon fontos a környezet védelme, ezért szeretnénk megkérni titeket, hogy ne pazaroljátok a papírokat. Sokan három ceruzavonás miatt kezdenek színezőkbe, rajzfüzetekbe. Ezt a szabályt (is) mindenképpen tartsuk tiszteletben!
  • Amikor italokról van szó, legyetek figyelmesek. Ne öntsétek azt rá a berendezésekre.
  • Ne hagyj szemetet, azt mindig dobd a kukába. A cicák megrághatják vagy leverhetik az asztalokon, polcokon, esetleg székeken hagyott poharakat. Kérünk titeket, hogy ezeket használat után dobjátok a kihelyezett kukákba.
  • Kérünk titeket, hogy ne érkezzetek a foglalt időpontnál korábban, mert az előző csoport még olyankor bent tartózkodik, így nem fogunk tudni hamarabb beengedni.
  • Amint a belépőjegyetek lejárt, el kell hagyni a Macska Múzeumot. Várunk vissza szeretettel bármelyik következő választott időpontban.
  • Semmiképpen se fotózzatok vakuval, mert a cicák attól meg tudnak ijedni, illetve a festményeknek sem tesz jót.
  • Ne tegyétek tönkre, ne öntsétek le a társasjátékokat, mert más is szeretne velük játszani.

Miért volt szükséges meghozni ezeket a szabályokat?

Macska Múzeum fontos szabályok

Bár a Macska Múzeumban a cicák különösen barátságosak, a fenti szabályokat be kell tartani, hogy ne zavarjuk az állatok rutinját.

A cicákat hozott eledellel etetni, felemelni, futkározni velük csábító ötletnek tűnhet, azonban nagyon aggódunk a biztonságukért, jólétükért és kényelmükért, ezért a fenti szabályokat mindenképpen szükségesnek érezzük.

A Cat Museum egy olyan hely, ahová a vendégek eljöhetnek, élvezhetik macskáink társaságát egy forró ital, vagy üdítő mellett, és megtapasztalhatják a cicaterápia előnyeit. Hiszünk abban, hogy ez egy kiváló hely a macskabarátok számára, különösen azoknak, akik élettempójuk, allergiájuk, anyagi helyzetük, albérlet vagy egyéb okok miatt nem tarthatnak házi kedvencet.

A biztonságos és kényelmes környezet megteremtése egy nagyon fontos szükséglet az elégedett cicák és vendégek számára.

Szeretnénk tehát, hogy legyen privát területük is, ahol biztonságban érezhetik magukat, valamint egyértelmű szabályokat hoztunk a velük való kapcsolattartáshoz, s így nem okozunk nekik feleslegesen stresszes helyzeteket.

Nagyon köszönjük, hogy elolvastad és betartod a fenti szabályokat.

A Macska Múzeum a rengeteg szórakoztató program mellett hangulatjavítóként szolgálhat, lehetőséget adva a stressz csökkentésére, a barátokkal való társasági életre. Látogass el hozzánk, itt garantáltan jól érzed majd magad!