Blog

Különleges macska kávézók Magyarországon – Miben több a Cat Museum Budapest?

2022. augusztus 15.

Szinte annyira szereted a kávézói élményeket, mint a cicákat? Akkor egy macska kávézóban otthonra lelsz! Hogyan működnek a cica kávézók? Melyik a legjobb macska kávézó Magyarországon? Olvass tovább, ebben a cikkben mindent leírunk!

Mi az a macska kávézó?

Nem, a macskakávézó nem az a hely, ahol a cicák kávét kortyolgatnak, sütit fogyasztanak és barátokkal találkoznak. 😊

A macskakávézó olyan, mint egy normál kávézó – a cicáktól eltekintve. Miközben elkortyolsz egy finom kávét vagy teát, simogathatsz, ölelkezhetsz és játszhatsz a kávézó macskáival.

Mókásnak hangzik, igaz? De mi a célja a macskakávézóknak?

Ha nincs időd vagy helyed saját kisállat gondozására, vagy csak egyszerűen ‘ürügyet’ szeretnél találni arra, hogy aranyos cicákkal töltsd az időt, egy macskakávézóba tett látogatás szórakoztató és pihentető élmény lesz. Kiváló randevús ötlet a macskák szerelmeseinek, és megnyugtató menekülés a mindennapi élet stressze elől.

A macskakávézók története

Japán az az ország, amelyet a legtöbben a világ macskakávézó-fővárosaként tartanak számon, de a macskabarát kávézók eredete valójában Tajvanra vezethető vissza. 1998-ban itt hozták létre az első macskakávézót a fővárosban, Tajpejben.

Hamar elterjedt a hír Japánban is, ahol 2004-ben Oszakában megnyílt az ország első macskakávézója.

Nem sokkal ezután a macskakávézó-forradalom igazán felgyorsult. Hamarosan macskakávézók tucatjai jelentek meg Japán nagyvárosaiban, de különösen Tokióban, ahol a kis lakások és a hosszú munkaidő megnehezíti, hogy az ember főállású kisállatszülő legyen.

Ha valaha is Japánban jársz, érdemes időt szánni az ország legjobb cicakávézóinak felfedezésére.

De macskakávézók százai találhatók a világ különböző országaiban. Sokan közülük Ázsiában vannak, de vannak Ausztráliában, Franciaországban, Ausztriában és az Egyesült Királyságban is.

Létezik-e macska kávézó Magyarországon? A válasz határozott igen.

Vendégek macska kávézóban

Macska kávézó Magyarországon

Természetesen Magyarország, azon belül Budapest sem maradhatott ki ebből a világtrendből, és több tradicionálisnak mondható macskakávézó is nyílt az országban az elmúlt években.

Miben több a Cat Museum Budapest?

A Cat Museum Budapest egyedülálló csavart kínál a hagyományos macskakávézói élményhez képest.

Ez egy igazi interaktív macskamúzeum egyedi festményekkel, cicás ajándékokkal és különböző macskás műalkotásokkal. Bár üdítőket és kávéautomatát itt is találsz, a hangsúly a cicákra és az együtt eltöltött időre kerül, nem pedig a kávézói élményre.

Rengeteg információt találsz itt a legkülönbözőbb macskafajtákról, komolyabb és viccesebb formában egyaránt, ami gyerekeknek például nagyon jó időtöltés lehet.

Az ismeretterjesztő információn túl pedig logikai játékok és interaktív eszközök szórakoztatják az ideérkező vendégeket.

Kitűnő hely, ha családi programot keresel, kikapcsolódásra vágysz, de céges csapatépítő tréningekhez is nagyszerű választás.

A macskákkal való kapcsolat a magányra és az elszigeteltségre is gyógyír, így egy olyan cica simogató, mint a Cat Museum látogatása pihentető és megnyugtató élmény.

Macskakávézó etikett tippek

Sok macska kávézót ért kritika az elmúlt években, hiszen a cicák is szeretik a békés, csendes környezetet, egy nyüzsgő kávézó pedig nem éppen az.

Ráadásul a legtöbb kávézó üzemideje alatt folyamatosan zúg a kávégép, sok beszélgetés zajlik egyszerre, a háttérben szóló zenéről nem is beszélve.

Ez az, amiben a Cat Museum szintén nagy különbséget hoz a hagyományos macskakávézókhoz képest. A cicák jó közérzetét maximálisan szem előtt tartva lett a nyitvatartási idő, valamint a létszámlimit is meghatározva. Ezen kívül az ételek és italok fogyasztása helyett arra fókuszálunk, hogy minél több minőségi időt tölthess kedvenceiddel és olyan érdekes játékokban is részt vehetsz, ahol minél többet tudhatsz meg a macskákról.

Ha először látogatsz el hozzánk, az alábbi etikett tippeket betartva nagyszerű élményben lehet részed, ráadásul a cicákkal is csak jót teszel majd:

  • Ne ébressz fel alvó macskát
  • Ne adj ki éles hangos hangokat
  • Ne ‘üldözd’ a cicákat, és ne kényszerítsd őket olyan interakcióba, amelyben kényelmetlenül éreznék magukat
  • Szeretnél képet készíteni? Győződj meg arról, hogy a vaku ki van kapcsolva
  • Csak a kijelölt helyen együnk és igyunk
  • Ne etesd a cicákat
  • Ne hozd el a saját cicád (vagy kutyád 😊)
  • Ha ölbevennéd a cicákat, érdemes hosszú nadrágban érkezni.

Részletesebb információkért pedig nézd meg Macskasimogató útmutatónkat.

Természetesen minden macska kávézónak Magyarországon megvannak a saját szabályai és irányelvei, ezekről érdemes információt gyűjteni látogatás előtt. A Cat Museum Budapest etikett szabályait belépéskor is elolvashatod!

Ha kíváncsi vagy a cicák igazi paradicsomára, szeretettel várunk a Cat Museumban!

Kattints ide a belépőjegyárakért, időpontot pedig itt foglalhatsz.

Cicáink már alig várják, hogy találkozzanak veled!