Blog

Cat Museum Budapest – Különleges cicás hely vár Budapest szívében

2023. január 31.

2022. őszén egy igazán különleges hellyel gazdagodott Budapest: a belvárosban megnyílt a Cat Museum Budapest, ahol interaktív játékokkal és kiállítással várnak minden macskaimádót, hiszen itt lehetőséged van gyönyörű cicák társaságában eltölteni a szabadidődet.

Miközben simogatod őket (persze csak ha őnégylábúink engedélyt adtak erre), számtalan érdekességet tudhatsz meg a cicákról. A belépőjegy ára tartalmaz egy ajándék forró italt is, így még otthonosabban érzed majd magad.

Mi pontosan a Macska Múzeum?

A Macska Múzeum egy olyan hely, amit nehéz egyetlen szóval körbeírni. Érkezéskor barátságos fogadtatás vár, izgalmas képzőművészeti tárgyak és festmények kiállításával, a gyerekek számára szórakoztató és interaktív játékokkal. Ha van kedved beszerezni pár cicás ajándékot barátaidnak vagy a családnak, itt azt is megteheted.

A kényelmen és vidámságon túl sok érdekesség és információ is vár a macskák történetéről és életéről. Az összes infotábla elolvasása után lehetőséged van tesztelni a megszerzett tudást egy tabletes Kvíz segítségével. Ha sikerül min. 80% helyes választ adni, akkor a pultnál húzhatsz magadnak egy cicás szuvenírt a Zsákbamacskából!

Igyekeztek egy olyan helyet kialakítani, ami sokszínűséget nyújt, és ahol keveredik a művészet és az ismeretterjesztés, hogy kellőképpen visszatükrözzék a cicák rejtélyes világát.

Sok állatos helyet ér manapság kritika a tisztaságot illetően, a Cat Museum-ban viszont a kezdetek óta nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy mindig makulátlan tisztaság és friss illat fogadja a vendégeket és persze hogy a cicák is mindig a legjobb körülmények között játszhassanak és éljék mindennapjaikat. Az ő jólétük itt a legfontosabb.

A fentiek alapján a Macska Múzeumban több szabályt is be kell tartanunk, ezekről itt olvashatsz bővebben. Természetesen nem az a cél, hogy túl szigorú atmoszféra teremtődjön, hanem, hogy a cicák megőrizhessék egészséges rutinjukat és minél kiegyensúlyozattabbak maradjanak.

Nyugodt cica

Macska Múzeum, mely valaha asztalosműhely volt

A hely tulajdonosa 2022. szeptemberében nyitotta meg a Macska Múzeumot, melyhez az inspirációt természetesen a cicák iránti szeretet és tisztelet adta. Egy olyan nyugodt helyet akart megteremteni, ami nem a kávézói élményről szól, hanem a kikapcsolódásról és a cicusokkal való minőségi időtöltésről, hiszen Budapesten vagy akár külföldön különféle okok miatt ezt sokan nem tehetik meg saját otthonukban.

A Macska Múzeumot kizárólag Budapest szívében találod meg, vidéken újabb hasonló tematikájú hely megnyitását nem tervezik a közeljövőben.

A Cat Museumba csak kisebb csoportokat engednek be egyszerre -max. 15 fő-, illetve a belépőjegyek 90 percre szólnak. Ez a rendszer is elsősorban a cicák nyugalmát szolgálja, illetve így a látogatók is kényelmesen és szellősen lehetnek és nem zavarják meg egymást.

A megfelelő helyet persze nem volt egyszerű megtalálni, de ez a végtelen kreativitással átalakított egykori asztalosműhely megfelelő otthont ad az itt lakó cicáknak, akik mindannyian barátságosak, különlegesek és végtelenül karakteresek.

Interaktív Cat Museum cicasimogatással

Az alsó illetve felső szinten egyaránt tartózkodhatsz, és nem egy helyben üldögélve kell várnod arra, hogy valamelyik cica az asztalodhoz tévedjen. Itt szabadon mászkálhatsz és nézegetheted az ismeretterjesztő tárlatot a cicák történetéről, biológiai hátteréről. Ha gyerekekkel érkezel, fontos tudni, hogy 6 éves kortól elérhetők a belépőjegyek.

Az emeleti rész a keleti varázsra és stílusra emlékeztet, nyugató zene és félhomály vár itt, így a cicákkal együtt relaxálhatsz.

És a végére egy érdekes információt is tartogattunk: tudtad például, hogy a cicák igenis meg tudják tanulni a nevüket? Így ha van cicád, szólítsd mindig azon, a számára elegendő idő és ismétlés után hallgatni fog rá!

Ha szereted a macskákat és egy igazán nyugodt helyre vágysz, ahol kicsit elbújhatsz a világ zajától és feltöltődhetsz az állatok által, akkor szeretettel várunk a Cat Museum Budapest-ben.

 

Látogatói információk

Cím: 1054 Budapest, Vadász utca 26/a

Jegyvásárlás: https://catmuseumbudapest.hu/belepojegyek/

Macska